Vertrek wethouder Bashara

Samir Bashara vertrekt als wethouder voor de Poort van Hoorn. Hij is 16 jaar actief geweest in de politiek van Hoorn, waarvan de laatste 8 jaar als wethouder.

Hij is trots op wat hij bereikte voor de stad, schrijft hij in zijn afscheidsblog >. En ook op wat hij op persoonlijk en zakelijk vlak de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Naast ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, cultuur en onderwijs roemt hij de Poort van Hoorn: 'Omgevormd van een discussie over een spoorwegovergang tot een volwaardig ontwikkelprogramma dat zijn gelijke niet kent... waarin ruimtelijke (her)inrichting, wonen, werken, economie, cultuur, maatschappelijke voorzieningen en mobiliteit bij elkaar komen... Een programma dat inmiddels unanieme steun geniet en daardoor in en beslissende fase is gebracht.'

Samir Bashara wordt programmadirecteur voor stadsdeel Nieuw-West, waar hij eindverantwoordelijk wordt voor de uitvoering van een masterplan dat gedurende twintig jaar de maatschappelijke opgaven in dat stadsdeel moet aanpakken. Nu de gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest op 16 maart 2022, wordt er ook een nieuw college gekozen. Wie de wethouder wordt voor de Poort van Hoorn is nu nog niet bekend.