Hoorns DNA

Wat is dat voor u?

Bij de ontwikkeling van de Poort van Hoorn is het belangrijk dat er een stukje Hoorn bijkomt. Een gebied dat een echt ‘Welkom in Hoorn’ geeft. De ambitie is om een kwalitatief hoogwaardig visitekaartje van stad en regio te ontwikkelen. Het Hoorns DNA moet duidelijk voelbaar en zichtbaar zijn. Maar wat wordt er bedoeld met een duidelijk Hoorns DNA? En wie kent het Hoorns DNA beter dan u?


Wilt u meedenken over het Hoorns DNA? Gaat er bij u direct een belletje rinkelen als de term ter sprake komt? Uw input, beschrijving, verhaal en ideeën over wat het Hoorns DNA voor u is, is meer dan welkom! Stuur uw inzending naar poortvanhoorn@hoorn.nl onder vermelding van Hoorns DNA.

Zaandams DNA

De charme van de Zaanstreek bestaat onder andere uit een combinatie van typisch Zaanse houtbouw, de Zaan, dorpse sferen en een stadshart. Het stationsgebied van Zaandam Dit Zaanse DNA is voelbaar in het stationsgebied. Als u uitstapt, weet u direct waar u bent.

Delfts DNA

Hetzelfde geldt in Delft. Als u de (nieuwe) stationshal binnenloopt, voelt u dat u in een stad met een rijke historie bent, dat bekend staat om technologie en innovatie. Op het plafond is een stadsplattegrond uit 1877 in het Delfts Blauw afgebeeld. Ook op de zuilen en muren vindt u met gebroken tegels een hedendaagse variant op het wereldberoemde Delfts Blauw. Het is zo ingericht dat vanuit de stationshal de stad te zien is. Het ‘Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer als het ware vanuit een andere hoek belicht en in een nieuw jasje gestoken.