Kort nieuws

Nieuwe bomen
TOREN
Het Ot & Sien Festvial..

Nieuwe bomen

Zestien oude Canadese populieren in de binnenstad zijn eind januari gekapt. Vanwege takbreuk zorgden de bomen voor onveilige situaties. De populier is op oudere leeftijd erg gevoelig voor takbreuk en bevat zacht hout.

Afgelopen week plantten we esdoorns terug op Noorderveemarkt. Ook komen er onder meer esdoorns en iepen aan het Oude Sluisje en bij de parkeerplaats op de Westerdijk. Zo werken we aan een groene binnenstad met toekomstbestendige bomen.

Hoogtepunten TOREN

De vlag hangt uit. Het nieuwbouwproject van Scholtens Groep TOREN heeft een nieuwe mijlpaal behaald. Het woongebouw van het appartementencomplex heeft het hoogte punt van ruim 60 meter bereikt. Ook is de aanleg van de binnentuin eind januari begonnen. De verwachting is dat de hele binnentuin in de herfst af is.

Ook hier wonen?
Maak per e-mail een afspraak voor een persoonlijke bezichtiging.

Het Ot & Sien Festival verzet naar juni 2021

In verband met de maatregelen om het coronavirus in te dammen heeft de organisatie van het Ot & Sien Festival besloten het festival te verzetten naar juni 2021. Daarmee neemt de organisatie het zekere voor het onzekere.

Bericht van de organisatie
‘Nu er drastische maatregelen door overheden, bedrijven en organisaties worden genomen in verband met het indammen van het coronavirus (COVID-19), heeft de organisatie van het Ot & Sien Festival besloten het zekere voor het onzekere te nemen, het festival zal plaatsvinden begin juni 2021.

Erg jammer maar onvermijdelijk, dit evenement heeft een lange voorbereidingstijd en wij kunnen de consequenties van de mogelijk te nemen maatregelen niet overzien. Daarnaast sluiten de verzekeraars het coronavirus nu uit in hun voorwaarden en dat besluit brengt een groot financieel risico met zich mee. Daarom besluiten wij dit bijzondere evenement nu tijdelijk in de wacht te zetten.

Ongeveer 85 deelnemende partijen zijn deze week op de hoogte gesteld en er is alom begrip. Wij zijn net als vele anderen getroffen door iets waar we geen vat op hebben. We moeten allemaal onze verantwoording nemen. In september gaat de organisatie de voorbereidingen voor 2021 weer opstarten als de situatie in Nederland weer normaal en onder controle is.'