Kort nieuws

  • Samir Bashara Beste Jonge Bestuurder 2020
  • Holenkwartier
  • Minder hard op Provincialeweg

Wethouder Samir Bashara is de winnaar van de verkiezing Beste Jonge Bestuurder van het jaar 2020 van Binnenlands Bestuur.

In de categorie Beste Bestuurder onder de 40 jaar, kreeg de Hoornse bestuurder de meeste stemmen van het publiek.

‘Dit verrast mij nog meer dan de nominatie die ik kreeg. Het is een fantastische eer, die niet alleen mij, maar onze gehele organisatie toekomt’, aldus de wethouder.

Bashara wordt omgeschreven als communicatief sterk en deskundig. Hij heeft op zijn stemmers veel indruk gemaakt met handelen rondom de ontwikkeling van de Poort van Hoorn en het resultaat tot nu toe dat hij daarmee heeft behaald.

Bouw fase 1a Holenkwartier gestart

De bouw van de 36 woningen in Holenkwartier fase 1a in Hoorn is gestart! Vanwege de coronamaatregelen werd er geen feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats georganiseerd. Alle betrokken partijen en kopers ontvingen een video om een voorspoedige bouw en alvast veel woongeluk te wensen.

In het onderzoeksrapport Maak Plaats! van de Provincie Noord-Holland is de ambitie opgenomen om minimaal 50% van de nieuwbouwwoningen binnen een straal van 1.200 meter van OV-knooppunten te realiseren. Een activiteit die ook binnen de straal van 1.200 meter van station Hoorn en de Poort van Hoorn valt, is het woningbouwproject Holenkwartier.

Na werkzaamheden minder hard op de Provincialeweg

De nieuwe plannen voor de turborotonde zijn goedgekeurd door de gemeenteraad. De wegen tussen de turborotonde en het Keern worden verbreed van 2 naar 3 rijstroken. Vanaf dan gaat de maximale snelheid hier omlaag van 70 naar 50 kilometer per uur. Zowel de turborotonde als de rotonde bij de A7 verandert in een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten. Naar verwachting starten de wegwerkzaamheden na de zomer van 2021.