Nieuwe kruisingen verbeteren doorstroming

Sinds woensdagmiddag 13 oktober 2021 zijn de afslagen van de Provincialeweg naar de Berkhouterweg en de Westfriese Parkweg weer geopend. Daarmee is een enorme klus vrijwel helemaal klaar: twee rotondes - de turborotonde op de Provincialeweg en de rotonde direct aan de oostzijde van de A7- zijn weggehaald en vervangen door kruisingen met verkeerslichten en extra rijstroken.

Zo'n 150 BAM-medewerkers werkten 5 weekenden dag en nacht aan de vervanging van de turborotonde op de Provincialeweg.

Ontwikkelingen

Het verbeteren van de doorstroming op de belangrijkste toegangsweg van Hoorn is cruciaal voor de groei van Hoorn en de ontwikkeling van het gebied van de Poort van Hoorn. Alleen al in de Poort van Hoorn komen er de komende jaren zo’n 1.000 woningen en nieuwe functies bij. Dat vraagt dus ook meer van de infrastructuur in en om de stad. Met het oplossen van het knelpunt van de turborotonde is Hoorn klaar voor de toekomst.

Vijf weekenden

In vijf weekenden is er door zo’n 150 man dag en nacht doorgewerkt om de klus zo snel mogelijk te klaren. Inwoners en bezoekers van Hoorn moesten tijdens de weekendafsluitingen omrijden. Dat was voor veel mensen beslist even afzien, maar het resultaat mag er zijn. Het is makkelijk doorrijden, maar... pas wel op je snelheid op het nieuwe stuk. Die is namelijk 50 km/u!