Stilte voor de storm

voor Museumstoomtram

Het monumentale werkplaatsgebouw uit 1929 van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in Hoorn wordt gerestaureerd, uitgebreid en klaar gestoomd voor de toekomst. De Museumstoomtram is druk bezig het haar uitbreidingsplannen. Veel aan de werkplaatsuitbreiding is nu in voorbereiding. En toch voelt het als stilte voor de storm. Daadwerkelijk starten met de uitbreidingsplannen staat in de agenda voor eind dit jaar. De uitbreiding gaat ook gepaard met een verduurzaming van de Museumstoomtram. Een project dat drie jaar duurt en de stoomtram weer 100 jaar vooruit moet helpen.

Glazen uitbreiding

Door de gemeente is € 200.000,- beschikbaar gesteld voor de restauratie en uitbereiding. De verduurzaming komt vanuit het budget Puur Hoorn. Met de uitbreiding wordt ruimte gemaakt om de restauraties van historische treinen en trams beter te kunnen uitvoeren, ambachten beter te kunnen behouden en de collectie beter te kunnen presenteren. Om dit te realiseren komt er een grote glazen uitbreiding. Het gedeelte van het gebouw waar nu de historische stoomlocomotieven worden opgestookt wordt op een andere manier ingericht, zodat het opwarmen op een duurzame manier gebeurt.

Kleurplaatactie

Er is genoeg te zien en beleven op het museumterrein Hoorn. Niet alleen het historisch tramstation, maar ook de tentoonstelling De Tijdlijn, een werkend seinhuis en de werkplaats het Bello Atelier brengen u naar de tijden van vroeger. Het tramstation van Hoorn heeft alle elementen van een historisch stoomtramstation. Het is een belevenis voor jong en oud. De Museumstoomtram heeft tot en met 27 oktober een speciale actie voor de jongsten (tot en met 12 jaar) onder ons: kleur de kleurplaat en stap gratis in! De kleurplaat en actievoorwaarden vindt u via de website.